Behandling af personoplysninger ved Lolland Færgefart

Lolland Færgefart er en del af Lolland Kommune, der er dataansvarlig for al vores persondatabehandling.

Vi indhenter kun persondata i de tilfælde, hvor dette skulle være relevant for os, og vi vil kun indhente persondata, hvis det er relevant for din aktivitet hos Lolland Færgefart.

Ved indsamling, behandling og anvendelse af dine persondata overholder vi altid alle relevante og gældende lovbestemmelser.

Vi vil kun opbevare dine persondata, så længe vi enten er pålagt en juridisk forpligtelse hertil, eller så længe det er relevant for den hensigt, hvormed de blev indsamlet.

Oplysninger vi indsamler

Hvis du ønsker at reservere og betale en booking hos Lolland Færgefart, har vi brug for at indsamle visse persondata for at kunne gennemføre reservationen og for at kunne tilbyde dig vores services. Vi anvender kun de cookies som er teknisk nødvendige for at foretage en reservation på onlinebookingen. Der opsamles ikke oplysninger om cookies til eksempelvis målrettet reklame.

Vi indhenter oplysninger som f.eks. navn, e-mailadresse, registreringsnummer på bil, postadresse, telefonnummer og betalingsoplysninger.

Lolland Færgefart indsamler og behandler dine persondata, når du foretager dig følgende:

 • Besøger vores hjemmeside
 • Gennemfører en reservation
 • Opretter en konto

Lolland Færgefart anvender dine oplysninger til:

 • Oprettelse af reservation
 • Behandling af økonomisk transaktion
 • Udsende information om driftsforhold m.v. på email og sms
 • Rejseaktivitet
 • Statistik
 • Behandling af forespørgsler, klager og erstatningssager

Øbokort og periodekort

Når du bestiller et øbokort eller periodekort, indsamles også billede og/eller registreringsnummer.

Den dataansvarlige

Den dataansvarlige for indsamling, behandling og anvendelse af dine personoplysninger på lollandfaergefart.lolland.dk er: Lolland Kommune, Torvet 3, 4930 Maribo.

Læs mere om Lolland Kommune som dataansvarlig

Behandlingsgrundlag og formål

Dine almindelige kontaktoplysninger som navn og adresse indhenter vi for at kunne levere det produkt eller den ydelse, som du har købt hos os. Din e-mailadresse indhenter vi for at kunne sende dig en ordrebekræftelse.

Når du betaler for din reservation indsamler vi dit navn, dine kortdata og IP-adresse. De oplysninger, der indsamles i forbindelse med betalingstransaktionen, anvendes og gemmes kun til betalingsafvikling og opfyldelse af den indgåede aftale. Ved gennemførelse af betalinger, vil nogle af dine data blive videregivet til betalingsplatform, inklusiv information der er nødvendig for at gennemføre eller understøtte betalingen, såsom det totale købsbeløb og faktureringsinformation.

Billede og registreringsnummer behandles for at kunne identificere passagerer ud fra deres øbo- eller periodekort.

Hvis du ikke ønsker at opgive de persondata, som er påkrævet for at gennemføre en reservation, vil du desværre ikke have mulighed for at kunne reservere og betale på vores hjemmeside.

Anonymisering og sletning af data

Dine booking data vil blive anonymiseret efter 3 år når du har oprettet en reservation. Efter 5 år slettes alle dine data fuldstændigt.

Billede og registreringsnummer til øbo- eller periodekort, slettes så snart kortet er trykt.

Andre modtagere af personoplysninger

Vi sælger ikke dine persondata til tredjemand, og vi overfører ikke dine persondata til tredjelande.

Vi bruger eksterne virksomheder som leverandører for at levere vores ydelser bedst muligt. Disse eksterne leverandører er databehandlere og behandler i visse tilfælde personoplysninger i forbindelse med deres levering af ydelser til os. Vores databehandlere behandler kun personoplysninger efter vores instrukser og i overensstemmelse med lovgivningens krav til databehandlere.

Vi har indgået databehandleraftaler med vores databehandlere, hvilket er vores og din garanti for, at de overholder gældende regler om beskyttelse af dine personoplysninger.

Dine rettigheder

Som den registrerede har du en række rettigheder, som vi til enhver tid skal sikre opfyldelse af. Du har ret til at anmode os om følgende:

 • At få adgang til og få ændret dine persondata
 • At få slettet persondata

Du har derudover ret til at protestere over behandlingen af dine personlige data, og du har ret til at indgive klage til en databeskyttelsesmyndighed.

Ønsker du ikke længere, at vi skal behandle dine personoplysninger, eller at vi skal begrænse behandlingen af dine personoplysninger, kan du også sende os en anmodning herom til faerger@lolland.dk